perjantai 19. huhtikuuta 2013

Muutama ruokavinkki

Olen viime aikoina innostunut kokeilemaan uusia reseptejä niin leivonnan kuin ruuanlaitonkin puolella. Nyt laitan jakoon muutaman oivaksi havaitun reseptin vaikka viikonloppuna kokeiltavaksi.

Teriyakilohi
Kaikessa yksinkertaisuudessaan kaada kaupan valmista teriyakikastiketta lohen päälle noin kolme - neljä tuntia ennen paistamista, että kala ehtii maustua. Paista uunissa normaaliin tapaan. Yksinkertaista, nopeaa, helppoa ja TODELLA hyvää.

Sitruunainen broileripasta
Tästä Hellapoliisin reseptistä tuli meidän perheen suosikki heti kerrasta. Sitruuna ja broileri sopivat mainiosti yhteen. Tyylilleni uskollisena modasin reseptiä taas vähäsen.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi


2 rkl (sitruunalla maustettua) oliiviöljyä
450 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
(3 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
sitruunaista kalamaustetta (suolaton)
suolaa
1 sipuli ohuina lohkoina
yhden hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste
yhden sitruunan puristettu mehu
4 dl ruokakermaa (käytin kolmen juuston kermaa)
(1 ruukku Thai-basilikaa silppuna)
kurkumaa

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista broilerin fileesuikaleet kauttaaltaan. Sekoita joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Mausta sitruunaisella kalamausteella ja suolalla. Lisää sipulit, sitruunan kuoriraaste ja sitruunan mehu, kääntele hetki. Lisää lopuksi kerma ja silputtu Thai-basilika. Kuumenna.


Currynmakuinen tonnikalavuoka
Hellapoliisi ei ole pettänyt vielä kertaakaan. Tämä maistui koko meidän poppoolle.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi

1 rkl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä
1 tl currya
700 g peruna-sipulisekoitusta
1 iso sipuli silppuna
(3 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
(400 g tomaatti-kasvissekoitusta (pakastealtaasta))
2 1/2 dl kolmen juuston kermaa
2 dl  ruokakermaa
(150 g juustoraastetta)
2 prk tonnikalapaloja currykastikkeessa
limepippuria tai sitruunapippuria myllystä


Kuumenna öljy isolla pannulla tai kattilassa. Lisää joukkoon curry käännellen ja hetken päästä silputtu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki ja lisää tomaatti-kasvissekoitus (jätin pois), kermat ja juustoraaste (jätin pois). Kääntele lopuksi joukkoon tonnikalapalat currykastikkeessa ja mausta limepippurilla tai sitruunapippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta saanut kauniin värin.


Vadelma-rahkapiiras
Ja vielä jälkiruokaa. Tätä Esmeraldan taivaallista vadelma-rahkapiirasta olen tehnyt useammankin kerran. Olen vain modannut pohjaa Ainollekin sopivaksi eli laittanut kaurahiutaleiden kaveriksi manteli- ja gluteenitonta jauhoseosta.



Kuva ja resepti: Esmeraldas-blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän puumerkin käynnistäsi, kiitos!